søndag 19. februar 2012

Tur med ettertanker

Den gode turopplevelse er et resultat av samspillet mellom natur og samvær med gode venna. Men livet i fjellet kan også mørkelegges av øyeblikk av sorg og  spor til ettertanke.


Lørdag 18.februar  valgte vi oss Finnheimfjellet på Breivikeidet. Oddbjørn, Sissel og Steffen var hyggelig turfølge. På en dag der yr.no hadde gitt åpning for bra vær og sågar blå himmel. Det stemte! Det gjorde også prognosene om vind. Så oppholdet på toppen ble kort....den store steinen i skaret nedenfor fristet mer for å innta lunsjen.

Drønnene i snøen oppover talte sitt tydelige språk. Så guarden var høyt hevet i de utsatte partier. Det gikk bra og vi fikk oss en fin og luftig dag ute i vår vakre fjellverden.

Vel nede ble den gode stemninga snudd til sorg og motløshet; skredet på Middagstinden på Kvaløya hadde krevd to dødsofte! Trist og tragisk!


I trua på at vi en dag skal få oppleve en vinter uten tragiske skredødsfall, må vi bare fortsette å jobbe med det vi trur på i forhold til skredtematikken; DET FOREBYGGENDE ARBEID!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar